14 Eylül 2016 Çarşamba

Karavan Tatili 6. Gün (Akdenize doğru) : Çubucak Orman Kampı, Köy Pazarı


Babam her zamanki gibi sabah erken kalkmış. Kamp içindeki markete ekmek ve gazete almak için gittiğinde sebze ihtiyacını kampın dışında her sabah 6-11 saatleri arasında kurulan köylü pazarından temin edebileceğini söylemişler. O da merak edip pazara gitmiş, bize taze sebzeler, meyveler almış. 



Köylü pazarında gözlemecilerin ve çaycıların da olduğunu, O yöreye ait hemen hemen her şeyin var olduğunu söyledi. Sonrasında marketten babamın yaptığı alışverişle enfes bir kahvaltı yaptık. Komşularımızla tanıştık, her biri yurdun dört bir yanından gelmişler ve buraya konuşlanmışlar.


 İlk defa gelenler de var her yıl sürekli olarak gelenler de var. Ama gözlemlediğim kadarıyla gelen insanların çoğu her sene aynı yerde kalıyorlar, öyle ki hepsi birbirine kaynaşmış, gruplar oluşturarak birlikte oturuyorlar, sanki eski bir mahalle havası gibi her şeylerini paylaşıyorlar. 








Kampta duşları, tuvaletleri, bulaşık yıkama yerleri mevcut. Çadırla da kamp yapılabilir, günlük sadece pikniğe veya plaja da gelinebilir, her imkan sunuluyor. Ayrıca çadırla kamp yapanlara ücret karşılığı masa,sandalye ve buzdolabı tedarik edilebiliyor. Elektrik kullanımı sınırsız, insanlar her şeyini elektrikle yapıyor. Kafeteryası, oyun salonu, çocuk parkı, basket sahası da var. 











Kahvaltı sonrası kahvelerimizi içtikten sonra plaja indik. Aslında tam olarak plaj değil, çok küçük bir taşlık alanı var ve şezlong yok, kendiniz getiriyorsunuz. İskelesi var. Denize girdiğinizde 2 metre kadar taş, sonrasında kumla buluşuyorsunuz. 10 metre kadar açıldığınız zaman anca su boyunuza geliyor. Suyu çok temiz ve içinde küçük küçük balıkların yüzdüğünü görebiliyorsunuz. 





Komşu karavandaki amca sabahları balık tutmaya çıkıyormuş, bazen de zıpkınla ahtapot yakalıyormuş. 
Uzun süreli bir tatil için gelinebilecek ideal bir yer. Buraya sürekli gelen insanlar kendilerine ait alanlara çiçekler ekmişler, koltuk takımları getirmişler, hamaklar kurmuşlar, adeta yazlık bir ev havası vermişler. 



Biz karavanla girdik, karavanla giriş ücreti 40 TL. Karavan için rezervasyon yapmıyorlar fakat çadır için rezervasyon gerekiyor. Bu kampla ilgili anlatacaklarım bu kadar. 


14.09.2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder